Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babgulyás

2019.10.26

bbab-gulyas.jpg

Hozzávalók:

Napraforgó olaj : 2 ev.k.

Vörös hagyma:  250g

Paradicsom: 125g

Kápia paprika: 80g

Sovány marhahús 5% : 400g

Sárgarépa: 300g

Petrezselyem gyökér: 200g

Zeller gumó: 150g

Burgonya: 100g

Fűszerek, Só, Őrölt bors, Őrölt Kömény, Fűszer paprika, Fokhagyma.

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk az összekockázott vöröshagymát, teszünk fűszerpaprikát elkeverjük néhány másodperc után egy kevés vizet, a Paradicsomot, a Kápia paprikát lehetőleg minél kisebb kockákra vágjuk és azt is beletesszük főni a marhahússal együtt amit 1x1 kockákra szintén feldaraboltunk. Teszünk fűszereket s vissza főzzük  szinte zsírjára  ezt 2x megismételjük vigyázva hogy ne kapjon a lábas aljára. akkor lesz jó ha a paradicsom  szétment utána felöntjük 7 dl vízzel s főzzük a pörköltet. ha  a hús már 3/4 ig megfőtt akkor beletesszük az összevágott zöldségeket a burgonya kivételével. annyi vízzel engedjük fel hogy éppen két ujjnyira ellepje a lé. Ha a zöldség is majdnem puha beletesszük a burgonyát is. Mikor minden finom puha, de nem szétfőzött a vörös bab  is mehet bele mielőtt elzárnánk, hogy forrjon egyet. utána ízesítünk amennyiben szükséges.

Fontos a 2 evőkanál olaj az 2 legyen  nem sűrítjük se lisztel se mással, és nincs benne csipetke, galuska bármi más ami nincs itt, mert akkor az már nem lesz egészséges.

Ne feledjük a hozzáadott cukor, egyéb finomított anyagok PL: liszt nem az egészséges életmód alap pillérjei.

Ha mindent ügysen betartottál akkor egy adag ami 300 g tartalmaz:

KCAL: 159 g

Fehérje 13,52g

CH:14,82g

Zsír: 4,32g

Jó étvágyat :)

 

 
 

 

Utolsó kép


Facebook

Elérhetőség

időjárás

https://www.idokep.hu



Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 5479
30 nap: 313
24 óra: 4